Facebook

Превод от и на румънски език

Преводи от и на Румънски език

Най-загадъчният език на романската подгрупа на индо-европейските езици, румънският продължава да привлича голямо внимание сред лингвистите-романисти. Уникалността му до голяма степен е свързана с начина на живот на местното население — власите — и особеностите на римската колонизация на Дакия.

Общо в света съществуват около 20 милиона румънци, говорещи съответния език, но техният брой намалява поради общата демографска криза. Все пак, ако се нуждаете от превод от или на румънски, обадете ни се.

Специализиран превод: в тази група попадат всички текстове, в които фигурира специална терминология като например юридическа документация – договори, пълномощни, учредителни актове, протоколи от общо събрание и др; медицински и фармацевтични документи – епикризи, анамнези, резултати от изследвания, листовки за пациента, лекарствена информация и др; техническа литература – ръководства, инструкции за различни употреби, технически характеристики и др.; икономика и финанси – отчети, баланси на предприятие, декларации, данъчни оценки и др.

Румънски език Цени и срокове

Изходен език Преведен език Тип на поръчката Срок за изпълнение Обикновен превод Специализиран превод
Български Румънски Обикновена 4 раб. дни 21 лв. 25.20 лв.
Български Румънски Бърза 2 раб. дни 30.20 лв. 36.30 лв.
Български Румънски Експресна 8 раб. часа 43.60 лв. 52.30 лв.
Български Румънски Супер експрес 4 раб. часа По договаряне По договаряне
Румънски Български Обикновена 4 раб. дни 21 лв. 25.20 лв.
Румънски Български Бърза 2 раб. дни 30.20 лв. 36.30 лв.
Румънски Български Експресна 8 раб. часа 43.60 лв. 52.30 лв.
Румънски Български Супер експрес 4 раб. часа По договаряне По договаряне
* Цената за превод се изчислява на основание на преведения текст, а не на основание на текста-първоизточник. 1 преводаческа страница е равна на 1800 знака с шпации (по БДС) или на 1500 знака без шпации (според ЕС стандартите).
* При строго техническа, правна и специфична терминология, е възможно оскъпяване с до 50% от посочените цени.
* Посочените цени са в Български лев без ДДС.

Направи заявка Изчисли цена

Преводи и легализация

Най-превеждани документи

Нашите предимства С какво се отличаваме?

Благодарение на многогодишния ни опит успяхме да се превърнем в истински професионалисти, харесващи работата си и ценящи времето и вниманието на клиентите си. Изхождайки от това, че броят на лоялните ни клиенти постоянно се увеличава заедно с позитивните им отзиви, можем да Ви гарантираме, че ако възложите превода на нас, няма да Ви разочароваме и напълно сме сигурни, че ще надминем очакванията Ви, така че свържете се с нас още сега.

Интересни факти Румънски език

Румънският език произлиза от латински, приет в Дакия по време на първите векове сл. Хр. Историята на източнороманския език между 3-ти век и развитието на прарумънския от 10-ти век, когато областта попада под влияние на Византия, е неизвестна. Терминът "румънски" понякога се използва и в по-общ смисъл, който включва четири езика или диалекта: дакорумънски, арумънски, мъгленорумънски и истрорумънски.

Доверени партньори Нашите клиенти