Facebook

Превод от и на датски език

Преводи от и на Датски език

Датският език е официален за Дания и се говори само на територията на държавата, но много от жителите на Исландия, Фарьорските острови и Гренландия го разбират. Например, "Неј" означава "Здравей!", а "Неј-hej" - "Стига!"

Високата квалификация на нашите специалисти гарантира безупречно качество на превода във всички тематични области и стриктно спазване на поверителността на информацията. Предлагаме превод от датски на български и от български на датски език на технически текстове, финансови и правни документи, лични и всякакви други текстове и документации.

Обработваме и различни видове договори, учредителни актове, служебни бележки, академични справки, пълномощни, протоколи, юридически, медицински и фармацевтични документи.

Датски език Цени и срокове

Изходен език Преведен език Тип на поръчката Срок за изпълнение Обикновен превод Специализиран превод
Български Датски Обикновена 4 раб. дни 27 лв. 32.40 лв.
Български Датски Бърза 2 раб. дни 38.90 лв. 46.60 лв.
Български Датски Експресна 8 раб. часа 55.90 лв. 67.10 лв.
Български Датски Супер експрес 4 раб. часа По договаряне По договаряне
Датски Български Обикновена 4 раб. дни 27 лв. 32.40 лв.
Датски Български Бърза 2 раб. дни 38.90 лв. 46.60 лв.
Датски Български Експресна 8 раб. часа 55.90 лв. 67.10 лв.
Датски Български Супер експрес 4 раб. часа По договаряне По договаряне
* Цената за превод се изчислява на основание на преведения текст, а не на основание на текста-първоизточник. 1 преводаческа страница е равна на 1800 знака с шпации (по БДС) или на 1500 знака без шпации (според ЕС стандартите).
* При строго техническа, правна и специфична терминология, е възможно оскъпяване с до 50% от посочените цени.
* Посочените цени са в Български лев без ДДС.

Направи заявка Изчисли цена

Преводи и легализация

Най-превеждани документи

Нашите предимства С какво се отличаваме?

Според сложността на Вашата поръчка, ние можем да използваме екип от професионалисти с богат опит или нейтив, човек, за когото датският е майчин език. Обръщаме специално внимание и на специализацията на нашите преводачи, за да знаем точно какви са силните им и не по-малко важно, слабите страни. Например, техническото задание ще бъде възложено на опитен изпълнител в техническата сфера, а за изпълнението, налагащо правни познания ще изберем специалист в правната област.

Интересни факти Датски език

За Датският език е трудно да се каже кога староскандинавският език на викингите се е превърнал в датски, но като най-старата монархия в света Дания може да се гордее с една непрекъсната династия от 54 крале (и в днешно време - кралици), които все повече говорят датски (а някои от тях, уви, долнонемски).

Доверени партньори Нашите клиенти