Facebook

Решение на ТЕЛК

Превод и легализация на Решение на ТЕЛК

Решенията от т.нар. Териториални експертни лекарски комисии(ТЕЛК) са специфичен случай за нашата практика, при която лице се преглежда от комисия, с цел потвърждаване на невъзможност за извършване на определен труд.

С други думи, лицето е нетрудоспособно в рамките на нормативно определен срок от нашето законодателство. Само и единствено след явяване пред комисия от специалисти в различни области, способни да оценят текущото физическо и психическо състояние на човек, може да се получи такова решение.

Спрямо получените резултати, лицето може да бъде обявено за частично или напълно недееспособно. Крайният резултат е под формата на проценти между нула и сто, но не и извън тези граници. Явяването пред компетентния орган, е възможно да изисква направата на допълнителни изследвания, които да са от полза при доказване на получени заболяванията. Ваше право е да предявите претенции спрямо получения резултат в рамките на двуседмичен срок от получаването на резултатите.

Ние знаем, че Вашето здраве е на първо място и документите свързани с него не би следвало да са пречка. Поради тази причина в агенция „Интелект“ можем да Ви предложим превод на пълния комплект от документи в рамките на един работен ден.

Решение на ТЕЛК Нужни стъпки

Стъпка 1

Направете нотариално заверено копие на решението. Донесете го в наш офис. Агенция Интелект предлага услуга заверяване на документи при нотариус, необходимо е да ни донесете оригинала.

Стъпка 2

За Апостил документът се входира в Министерство на правосъдие, предвидете 4 работни дни за заверка и заплащане на държавни такси.

Стъпка 3

Извършва се превод на съответния език. След като вземем документа от МП, то той се входира в Консулски отдел на МВнР. Срокове за заверка на подписа на преводача: 4 работни дни - обикновена поръчка; 2 работни дни - бърза поръчка и 1 работен ден - експресна поръчка и държавни такси според вида на поръчката.

Направете заявка

Изпратете своята заявка за превод и легализация още сега.

Ако се интересувате от легализация на решение на телк от различна от България страна, вижте страните, с които България има сключен договор за двустранна спогодба или се свържете с нас на 0700 13 002.

Преводи и легализация

Най-превеждани документи

Нашите предимства Какви документи приемаме?

В агенцията имаме голям опит с преобразуването на различни видове дипломи, свидетелства за професионални квалификации, материали от учебни заведения и образователни центрове и т.н. Ако те са издадени в България и трябва да се преработят на чуждия език и легализират с апостил, не се притеснявайте да се обърнете към нас. Ние ще се заемем със задачата, назначавайки по заявката само дипломирани експерти в областта, което гарантира правилността на изпълнението.

Нашите предимства Защо да ни се доверите?

Стремежът ни е в придобиването на нови и превръщането им в постоянни и лоялни клиенти, а това може да стане само чрез качествена услуга, индивидуално отношение и гъвкаво ценообразуване. След, като вече над 10 години сме на отрасловия пазар и сме едни от най-успешните, значи успяваме да покрием горните изисквания, така че не се колебайте, а се свържете с нас още сега!

Услуги от Агенция за преводи "Интелект" С какво можем да сме Ви полезни?

Нашите услуги
Документът подлежи на превод на повече от 27 езика
Документът подлежи на легализация
Документът подлежи на легализация с апостил
Документът подлежи на редакция от наш преводач
Документът подлежи на превод в рамките на 30 минути
Документът подлежи на дистанционен превод
Документът подлежи на легализация в рамките на 1 работен ден
Документът подлежи на доставка до собствен адрес

* Тарифирането става на база преведения вече текст, а не на оригинала. В една страница се побират 1800 знака или 1500 символа, ако не броим препинателните знаци и интервалите.

Доверени партньори Нашите клиенти