Facebook

Превод от и на македонски език

Преводи от и на Македонски език

Македонският е южнославянски език, който е разпространен не само на местно ниво: на него говорят много турци, власи и албанци. От съществуващите славянски езици, този се счита за най-младия. Лингвистите отбелязват сходството му с друг от същата група – българския. Македонската азбука е създадена на базата на сръбската кирилица през 1944 г. и включва 31 букви. Статусът му на самостоятелен е оспорван от някои лингвисти, считащи го за регионална форма на българския.

Лингвистите, знаещи български, могат успешно да направят превод от и на македонски. Но трябва да се отбележи, че има някои различия, нюанси и особености. Например аналитичните глаголни форми: техни аналози е трудно да бъдат открити в другите езици от групата. Нашите експерти знаят всички тези особености и притежават значителен опит, което гарантира отличен резултат.

Агенция “Интелект” предлага преводи от и на македонски върху техническа документация. Към тях спадат, ръководствата за употреба на различна техника и оборудване, справочни материали, художествени текстове: публицистика, художествена литература, документи с медицинска насоченост: анотации към лекарствени препарати, медицински статии и литература, история на заболяването и други.

Македонски език Цени и срокове

Изходен език Преведен език Тип на поръчката Срок за изпълнение Обикновен превод Специализиран превод
Български Македонски Обикновена 4 раб. дни 19.50 лв. 23.40 лв.
Български Македонски Бърза 2 раб. дни 28.8 лв. 33.7 лв.
Български Македонски Експресна 8 раб. часа 40.40 лв. 48.50 лв.
Български Македонски Супер експрес 4 раб. часа По договаряне По договаряне
Македонски Български Обикновена 4 раб. дни 19.50 лв. 23.40 лв.
Македонски Български Бърза 2 раб. дни 28.8 лв. 33.7 лв.
Македонски Български Експресна 8 раб. часа 40.40 лв. 48.50 лв.
Македонски Български Супер експрес 4 раб. часа По договаряне По договаряне
* Цената за превод се изчислява на основание на преведения текст, а не на основание на текста-първоизточник. 1 преводаческа страница е равна на 1800 знака с шпации (по БДС) или на 1500 знака без шпации (според ЕС стандартите).
* При строго техническа, правна и специфична терминология, е възможно оскъпяване с до 50% от посочените цени.
* Посочените цени са в Български лев без ДДС.

Направи заявка Изчисли цена

Преводи и легализация

Най-превеждани документи

Нашите предимства С какво се отличаваме?

Високата квалификация на нашите специалисти гарантира извършването на качествени преводи от всякаква сложност. Предимство на сътрудничеството с агенцията са кратките срокове за изпълнение на заданието. Оперативната работа е в пълно съответствие с преведеното съдържание на чуждия аналог с всичките му особености. Също така, ние гарантираме защита и конфиденциалност на потребителските данни, така че клиентът може да е уверен, че няма да се получи изтичане или загуба на данни. Ние съхраняваме цялата важна информация в сигурна и защитена среда.

Интересни факти Македонски език

Това е южнославянски език, който е разпространен не само на местно ниво: на него говорят много турци, цигани, власи и албанци. От съществуващите славянски езици, този се счита за най-младия. Лингвистите отбелязват сходството му с другия от същата група – българският. Македонската азбука е създадена на базата на сръбската кирилица през 1944 г. и включва 31 букви. Статусът му на самостоятелен е оспорван от някои лингвисти, считащи го за регионална форма на българския.

Доверени партньори Нашите клиенти