Facebook

Превод от и на хърватски език

Преводи от и на Хърватски език

Хърватският принадлежи към славянските езици в западните подгрупи и го говорят малко повече от 5 милиона души. Официален език е в Хърватия, Босна и Херцеговина и част от Сърбия. От особеностите на хърватския език трябва да се отбележат разликите в личното местоимение "те". Тук те са три и употребата им зависи от рода. Не трябва да забравяме, че към трите основни диалекта има и голям брой по-малки, които понякога усложняват процеса при превод.

Създали сме система за контрол на качеството: над всеки превод от хърватски на български си сътрудничат професионален преводач и редактор. Ако обемът е по-голям се назначава цял екип, който да извърши заданието за да се спази срока и преводът да е с необходимото качество. Ако получите нужда от описаните по-горе услуги, не се колебайте да се свържете с нас и нашите координатори с радост ще ви консултират и съдействат напълно безплатно.

Хърватски език Цени и срокове

Изходен език Преведен език Тип на поръчката Срок за изпълнение Обикновен превод Специализиран превод
Български Хърватски Обикновена 4 раб. дни 19.50 лв. 23.40 лв.
Български Хърватски Бърза 2 раб. дни 28.8 лв. 33.7 лв.
Български Хърватски Експресна 8 раб. часа 40.40 лв. 48.50 лв.
Български Хърватски Супер експрес 4 раб. часа По договаряне По договаряне
Хърватски Български Обикновена 4 раб. дни 19.50 лв. 23.40 лв.
Хърватски Български Бърза 2 раб. дни 28.8 лв. 33.7 лв.
Хърватски Български Експресна 8 раб. часа 40.40 лв. 48.50 лв.
Хърватски Български Супер експрес 4 раб. часа По договаряне По договаряне
* Цената за превод се изчислява на основание на преведения текст, а не на основание на текста-първоизточник. 1 преводаческа страница е равна на 1800 знака с шпации (по БДС) или на 1500 знака без шпации (според ЕС стандартите).
* При строго техническа, правна и специфична терминология, е възможно оскъпяване с до 50% от посочените цени.
* Посочените цени са в Български лев без ДДС.

Направи заявка Изчисли цена

Преводи и легализация

Най-превеждани документи

Нашите предимства С какво се отличаваме?

При нас се извършват преводи на всякакви специализирани документи - юридически, технически, учредителни и съдебни актове, фармацефтични и т.н. Освен това, ще Ви преведем и всякакви обикновени текстови материали, като актове за раждане и граждански бракове, електронни писма и прочие.

Работим с всякакви обеми от текстове: от една страница до цели книги. Гарантираме кратки срокове за изпълнение. Големият опит на агенцията заедно с изградените отработени техники, специални софтуерни инструменти и цялостно оптимизирания процес, ни позволяват да гарантираме гъвкавост според индивидуалните нужди на всеки клиент и същевременно да гарантираме прецизност на изпълнението.

Интересни факти Хърватски език

Хърватският принадлежи към славянските езици в западните подгрупи и го говорят малко повече от 6 милиона души. Широко е разпространен в Европа и е признат за официален на националните малцинства в страните, като Италия, Румъния, Черна Гора, Австрия. Освен това, в тези страни той има статут на официален в някои общини на федералната земя на Бургенланд. А в Сърбия е с локален статут. Това е официален език, както в местната Република, така и в Босна и Херцеговина. Азбуката "гаевица" е създадена по модел на чешката и има три диалекта.

Доверени партньори Нашите клиенти