Превод от и на чешки език

Преводи от и на Чешки език

Това е основният език в Република Чехия. Той е доста разпространен и извън основната страна (в САЩ, Австрия, Канада, България, Израел, Полша и други страни). Особеност на звуковата система е наличието на дълги и кратки гласни.

Основно клиентите се обръщат към нас за преработка на техническа, медицинска и юридическа документация, нотариални заверки или съдебни решения. Също така правим преводи и на общински свидетелства, актове за раждане, декларации, служебни бележки, академични справки и много други.

Работим също и с лични документи, като удостоверения за брак, развод, справка за съдимост, справка от банката, сертификати, дипломи. Обръщаме особено внимание и на правилната транслитерация на имената на градове, населени места, дати и номера на документи.

Чешки език Цени и срокове

Изходен език Преведен език Тип на поръчката Срок за изпълнение Обикновен превод Специализиран превод
Български Чешки Обикновена 4 раб. дни 19 лв. 22.6 лв.
Български Чешки Бърза 2 раб. дни 28.5 лв. 33.9 лв.
Български Чешки Експресна 8 раб. часа 34.2 лв. 38.88 лв.
Български Чешки Супер експрес 4 раб. часа По договаряне По договаряне
Чешки Български Обикновена 4 раб. дни 19 лв. 22.6 лв.
Чешки Български Бърза 2 раб. дни 28.5 лв. 33.9 лв.
Чешки Български Експресна 8 раб. часа 34.2 лв. 38.88 лв.
Чешки Български Супер експрес 4 раб. часа По договаряне По договаряне
* Цената за превод се изчислява на основание на преведения текст, а не на основание на текста-първоизточник. 1 преводаческа страница е равна на 1800 знака с шпации (по БДС) или на 1500 знака без шпации (според ЕС стандартите).

Направи заявка Изчисли цена

Преводи и легализация

Най-превеждани документи

Нашите предимства С какво се отличаваме?

Преводът от и на чешки изисква специални знания и опит от изпълнителя по съответната тематика. За да извършим качествено заданието, при всяка поръчка ние определяме тематичната посока на текста и наемаме съответния сътрудник с нужното образование. Системата ни за контрол на качество, разработена в агенцията, пък остава да провери и ако се наложи да редактира качеството на финалния вариант, за да може клиентът да получи един професионално изпълнен краен продукт.

Интересни факти Чешки език

Чешкият език спада към индо-европейско семейство Разпадането на Чехословакия през 1993 г. оставя страната без приемливо кратко име. Разпространен е и се говори от около 12 млн. човека. Има 4 групи диалекти: 1) собствения чешки; 2) ханадски; 3) ляшски; 4) моравско-словашки. Особеност на звуковата система е наличието на дълги и кратки гласни.

Доверени партньори Нашите клиенти