Facebook

Превод от и на полски език

Преводи от и на Полски език

Полският - официален език в Република Полша. Броят говорещи – около 43 милиона души, 38 милиона живеещи в Полша, 4 милиона – в САЩ, 430 хил. – в Беларус, 300 хиляди – в Литва, 250 хиляди – в Украйна и 120 хиляди – в Русия. Той принадлежи към лехитската западна група на славянските езици, а главната му фонетична особеност е запазването на групите от съгласни kv, gv и dl, а както и прехода към съчетанията *tj и *kt в ts.

Редовните ни клиентите, на които им предстои пътуване в чужбина за постоянно или краткосрочно пребиваване, винаги остават доволни от качеството – това е важно за тях, а сроковете винаги са изпълнени. Обработваме и документи от всякаква тематика, като инструкции за технически устройства, научни статии и литературни произведения, свидетелства по икономика и фармация, психология и програмиране. Занимаваме се и с най-сложните текстове с изобилие от професионална лексика.

Полски език Цени и срокове

Изходен език Преведен език Тип на поръчката Срок за изпълнение Обикновен превод Специализиран превод
Български Полски Обикновена 4 раб. дни 21 лв. 25.20 лв.
Български Полски Бърза 2 раб. дни 30.20 лв. 36.30 лв.
Български Полски Експресна 8 раб. часа 43.60 лв. 52.30 лв.
Български Полски Супер експрес 4 раб. часа По договаряне По договаряне
Полски Български Обикновена 4 раб. дни 21 лв. 25.20 лв.
Полски Български Бърза 2 раб. дни 30.20 лв. 36.30 лв.
Полски Български Експресна 8 раб. часа 43.60 лв. 52.30 лв.
Полски Български Супер експрес 4 раб. часа По договаряне По договаряне
* Цената за превод се изчислява на основание на преведения текст, а не на основание на текста-първоизточник. 1 преводаческа страница е равна на 1800 знака с шпации (по БДС) или на 1500 знака без шпации (според ЕС стандартите).
* При строго техническа, правна и специфична терминология, е възможно оскъпяване с до 50% от посочените цени.
* Посочените цени са в Български лев без ДДС.

Направи заявка Изчисли цена

Преводи и легализация

Най-превеждани документи

Нашите предимства С какво се отличаваме?

Постоянно на пазара се появяват нови фирми за преводи, а други фалират, поради натиска на силната конкуренция, което не им позволява да натрупат необходимия опит, за да предоставят качествени услуги. Ние обаче сме на отрасловия пазар вече повече от 10 години и за това време успяхме да натрупаме много опит, компетентност и положителни отзиви.

Успехът се дължи на първо място, че изключително много залагаме на качеството, наемайки само висококвалифицирани сътрудници, преминаващи много сериозни тестове, преди да постъпят на работа при нас. На второ място, винаги спазваме уговорените срокове за изпълнение.

Интересни факти Полски език

Полският език е официален в република Полша и се използва от почти 40 милиона души. Най-старият известен пример за писмен полски е едно изречение, приписвано на чех, говорещ с полската си съпруга, записано от немски монах в латински текст - историята на систерцианското абатство в региона на Долна Силезия. То се появява в записите, описващи 1270 година, и е записано като Day ut ia pobrusa, a ti poziwai.

Доверени партньори Нашите клиенти