Facebook

Нотариален акт

Превод и легализация на Нотариален акт

Нотариалният акт е документ, удостоверяващ и признаващ собственост на недвижимо имущество в рамките на Република България. Този тип документи носят още и наименованието – констативни актове. При случаи, в които може да се потвърди по един или друг начин, че лицето е правен собственик на жилището, но не е притежател на оригинала на документа, той е способен да изиска констативен такъв. Такъв може да се издаде и при искането на дубликат на оригиналния нотариален акт.

Българското законодателство задължава притежателите на имоти да съхраняват оригиналите на документите за собственост, с цел доказване на своите права при появата на различни претенции.

В юридическата практика се наблюдават случаи на спор за земя, при които е нужно да се докаже постоянна и непрекъсната грижа за запазване на добър външен вид и състояние. Същите действия се повтарят и при желание за покупко-продажба, при която се изискват поне трима независими един от друг свидетели.

Цената на нотариалния акт е независима от квадратурата на имота. Той се издава по скица, налична в кадастъра. За изискване на такъв, е нужно да подадете попълнен образец в общинското управление, в което попада имотът.

При действия на покупно-продажба, дарение или друг вид промяна на собственост, сте длъжни да подадете молба за промяна на притежание на имуществото. Този тип актове нямат законово определен период за давност.

Ние в агенция „Интелект“ можем да Ви осигурим превод на всички документи, свързани със собствеността на имущество след придобиване. Знаем, че сроковете са важни и сме напълно способни да изпълним услугата в рамките на един работен ден.

Нотариален акт Нужни стъпки

Стъпка 1

Заверете нотариалния акт при нотариус.

Стъпка 2

Донесете го в наш офис.

Стъпка 3

Документът се входира в МП, 4 работни дни срок за изпълнение и заплащане на държавна такса за поставяне на печат Апостил. Извършва се превод на съответния език.

Стъпка 4

Заверка на подписа на преводача. За целта е необходимо документът да се входира в Консулски отдел на МВнР. Изберете срок за изпълнение на услугата - 4 работни дни - обикновена поръчка; 2 работни дни - бърза поръчка и 1 работен ден - експресна поръчка, предвидете заплащане на държавни такси според вида на поръчката.

Стъпка 5

Вземете готовия документ от удобен за Вас офис.

Направете заявка

Изпратете своята заявка за превод и легализация още сега.

Ако се интересувате от легализация на нотариален акт от различна от България страна, вижте страните, с които България има сключен договор за двустранна спогодба или се свържете с нас на 0700 13 002.

Преводи и легализация

Най-превеждани документи

Нашите предимства Какви документи приемаме?

В агенцията имаме голям опит с преобразуването на различни видове дипломи, свидетелства за професионални квалификации, материали от учебни заведения и образователни центрове и т.н. Ако те са издадени в България и трябва да се преработят на чуждия език и легализират с апостил, не се притеснявайте да се обърнете към нас. Ние ще се заемем със задачата, назначавайки по заявката само дипломирани експерти в областта, което гарантира правилността на изпълнението.

Нашите предимства Защо да ни се доверите?

Стремежът ни е в придобиването на нови и превръщането им в постоянни и лоялни клиенти, а това може да стане само чрез качествена услуга, индивидуално отношение и гъвкаво ценообразуване. След, като вече над 10 години сме на отрасловия пазар и сме едни от най-успешните, значи успяваме да покрием горните изисквания, така че не се колебайте, а се свържете с нас още сега!

Услуги от Агенция за преводи "Интелект" С какво можем да сме Ви полезни?

Нашите услуги
Документът подлежи на превод на повече от 27 езика
Документът подлежи на легализация
Документът подлежи на легализация с апостил
Документът подлежи на редакция от наш преводач
Документът подлежи на превод в рамките на 30 минути
Документът подлежи на дистанционен превод
Документът подлежи на легализация в рамките на 1 работен ден
Документът подлежи на доставка до собствен адрес

* Тарифирането става на база преведения вече текст, а не на оригинала. В една страница се побират 1800 знака или 1500 символа, ако не броим препинателните знаци и интервалите.

Доверени партньори Нашите клиенти