Facebook

Превод от и на арабски език

Преводи от и на Арабски език

Арабският се счита за основен почти за 340 милиона души, живеещи най-вече в Северна Африка и Близкия Изток. Сам по себе си той е многопластов и сложен. Включва пет основни регионални диалекта: египетски, левантийски, месопотамски, магрибски и арабски.

Той е един от най-трудните, от гледна точка на писмеността, езици: думите се пишат отдясно на ляво, някои букви са едва различими, значението на много думи се променя в зависимост от контекста. За това, при преводи на документи от арабски на български или обратно, силно препоръчително е това да се извърши от специализирани преводачи. А ние в агенция “Интелект” разполагаме с такива и с радост ще Ви съдействаме.

Без значение сложността на предоставените ни документи за превод, ще се справим безупречно и ще надминем всички очаквания. Независимо дали трябва да работим със съдържание пълно с терминология - юридически, медицински, търговски, финансови, нотариални, технически или с по-обикновени текстове, като служебни бележки, декларации, академични справки, дипломи, уверения, ние от агенция Интелект гарантираме качество.

Арабски език Цени и срокове

Изходен език Преведен език Тип на поръчката Срок за изпълнение Обикновен превод Специализиран превод
Български Арабски Обикновена 4 раб. дни 28 лв. 33.60 лв.
Български Арабски Бърза 2 раб. дни 40.30 лв. 48.30 лв.
Български Арабски Експресна 8 раб. часа 58 лв. 69.60 лв.
Български Арабски Супер експрес 4 раб. часа По договаряне По договаряне
Арабски Български Обикновена 4 раб. дни 28 лв. 33.60 лв.
Арабски Български Бърза 2 раб. дни 40.30 лв. 48.30 лв.
Арабски Български Експресна 8 раб. часа 58 лв. 69.60 лв.
Арабски Български Супер експрес 4 раб. часа По договаряне По договаряне
* Цената за превод се изчислява на основание на преведения текст, а не на основание на текста-първоизточник. 1 преводаческа страница е равна на 1800 знака с шпации (по БДС) или на 1500 знака без шпации (според ЕС стандартите).
* При строго техническа, правна и специфична терминология, е възможно оскъпяване с до 50% от посочените цени.
* Посочените цени са в Български лев без ДДС.

Направи заявка Изчисли цена

Преводи и легализация

Най-превеждани документи

Нашите предимства С какво се отличаваме?

Защото ние сме от малкото агенции за преводачески услуги, които на 100% могат да гарантират, че ще се отнесат към заданието с нужната отговорност и ще изпипат всичко до съвършенство. Защото дипломираните ни преводачи и редактори с радост ще поемат нещата в свои ръце и ще Ви върнат качествено извършена услуга. Защото ние се грижим служителите ни да са с актуални познания, а наред с това постоянно следим за излизането на нови термини и съответно ги съхраняваме в специална база от данни, която използваме при необходимост.

Интересни факти Арабски език

Арабският език е семитски език и се говори от около 225 000 000 души в Близкия Изток и Северна Африка. Най-ранните запазени текстове на древен северноарабски език датират от към 8 век пр.н.е. и използват южноарабската азбука, писменост, която не е свързана с днешната арабска азбука. Съвременната книжовна форма на арабския се нарича съвременен стандартен арабски език.

Доверени партньори Нашите клиенти