Facebook

Превод от и на молдовски език

Преводи от и на Молдовски език

Молдовският се отнася към балкано-романската подгрупа от романски езици. Съвременните езиковеди, позовавайки се на езиковите критерии, не го отделят в отделна група. За негов диалект се счита дако-румънският език.

Съвременната молдовска писменост е основана на латинската азбука и само компетентен преводач може да разбере всички тънкости на тази писмена реч и да предотврати бъдещи грешки. Така, че ако имате нужда от такава услуга, особено когато става дума за документи, е силно препоръчително да се обърнете към съответните специалисти.

За ваше удобство практикуваме системата 24/7. Нашата агенция приема следните типове материали за превод: договори, споразумения с всички нива на трудност и поверителност; справки, брошури, книги, дори и написани на ръка текстове. За нас не съществува съдържание, което да не можем да преведем. Например: счетоводни, политически, религиозни, правни и юридически решения, нотариални заверки, актове за раждане, брачни свидетелства, консултантски и съдебни решения и др.

Молдовски език Цени и срокове

Изходен език Преведен език Тип на поръчката Срок за изпълнение Обикновен превод Специализиран превод
Български Молдовски Обикновена 4 раб. дни 27 лв. 32.40 лв.
Български Молдовски Бърза 2 раб. дни 38.90 лв. 46.60 лв.
Български Молдовски Експресна 8 раб. часа 55.90 лв. 67.10 лв.
Български Молдовски Супер експрес 4 раб. часа По договаряне По договаряне
Молдовски Български Обикновена 4 раб. дни 27 лв. 32.40 лв.
Молдовски Български Бърза 2 раб. дни 38.90 лв. 46.60 лв.
Молдовски Български Експресна 8 раб. часа 55.90 лв. 67.10 лв.
Молдовски Български Супер експрес 4 раб. часа По договаряне По договаряне
* Цената за превод се изчислява на основание на преведения текст, а не на основание на текста-първоизточник. 1 преводаческа страница е равна на 1800 знака с шпации (по БДС) или на 1500 знака без шпации (според ЕС стандартите).
* При строго техническа, правна и специфична терминология, е възможно оскъпяване с до 50% от посочените цени.
* Посочените цени са в Български лев без ДДС.

Направи заявка Изчисли цена

Преводи и легализация

Най-превеждани документи

Нашите предимства С какво се отличаваме?

Предимно работим с корпоративни клиенти с различна степен на ангажираност и в различните случаи на тях са им нужни бързи или експресни преводи. В тази връзка, предлагаме няколко типа поръчки, така че да се съобразим с всички тези различия в изискванията на клиентите ни.

Опитните преводачи от молдовски на български в агенция "Интелект" ще си свършат работата, без значение от сложността. Разполагаме с голям екип от сътрудници, подбрани по най-строги правила, така че да можем да гарантираме ефективност и безпогрешност на услугата.

Ако Ви трябва професионален превод на документи или всякакви други кореспонденции, не се колебайте да се свържете с нас и нашите оператори ще Ви съдействат. Очакваме Ви!

Интересни факти Молдовски език

Идеята, че молдовският език е различен от румънския, е силно насърчаванa в Молдовската автономна съветска социалистическа република (създадена през 1924 г.). Това включва използване на кирилица за писане. През 1932 г. писмеността е официално променена на латиница и правописът става идентичен със стандартния румънски. Тенденцията е променена през 1938 г., когато писмеността на кирилица отново е обявена за официална.

Съвременната молдовска писменост е основана на латинската азбука и само компетентният преводач може да разбира всички тънкости на тази писмена реч и да предотврати бъдещи грешки. Така, че ако имате нужда от такава услуга, особено когато става дума за документи, е силно препоръчително да се обърнете към съответните специалисти.

Доверени партньори Нашите клиенти