Facebook

Превод от и на латвийски език

Преводи от и на Латвийски език

В Латвия има 1,4 милиона души говорещи латвийски език и още около 150 000 го говорят зад граница. Може дори да се смята за широко-разпространен - в света има около 250 езика, които се говорят от повече от един милион души и сред тях е латвийският.

Тук липсва среден род. Съществуват две форми на обръщение: официална и неофициална. Например, tu (ти) при вежливо обръщение ще се превърне в jūs. Към днешна дата латвийският е единственият официален език в Латвия и на него се води цялата документация и отчетност, както в публичния, така и в частния сектор. Това означава, че е напълно възможно да Ви потрябват документи, написани на езика, особено ако сте решили да заминавате за страната. Ако това е така, бъдете уверени, че ще направим превода безупречен.

Латвийски език Цени и срокове

Изходен език Преведен език Тип на поръчката Срок за изпълнение Обикновен превод Специализиран превод
Български Латвийски Обикновена 4 раб. дни 28 лв. 33.60 лв.
Български Латвийски Бърза 2 раб. дни 40.30 лв. 48.30 лв.
Български Латвийски Експресна 8 раб. часа 58 лв. 69.60 лв.
Български Латвийски Супер експрес 4 раб. часа По договаряне По договаряне
Латвийски Български Обикновена 4 раб. дни 28 лв. 33.60 лв.
Латвийски Български Бърза 2 раб. дни 40.30 лв. 48.30 лв.
Латвийски Български Експресна 8 раб. часа 58 лв. 69.60 лв.
Латвийски Български Супер експрес 4 раб. часа По договаряне По договаряне
* Цената за превод се изчислява на основание на преведения текст, а не на основание на текста-първоизточник. 1 преводаческа страница е равна на 1800 знака с шпации (по БДС) или на 1500 знака без шпации (според ЕС стандартите).
* При строго техническа, правна и специфична терминология, е възможно оскъпяване с до 50% от посочените цени.
* Посочените цени са в Български лев без ДДС.

Направи заявка Изчисли цена

Преводи и легализация

Най-превеждани документи

Нашите предимства С какво се отличаваме?

Ние вече сме с над 10 годишно присъствие на пазара и за периода успяхме да изградим солидна база от лоялни клиенти, строго подбрани дипломирани служители и съвременна иновативна апаратура, която ни помага да оптимизираме максимално работния процес, за да предоставим най-добрите услуги и то на атрактивни цени. Не чакайте, свържете се с нас още сега!

Текстът Ви съдържа много и сложна терминология, изискваща специални познания в областта? Не се притеснявайте, за Вас ще назначим специалисти с нужното завършено образование, които да извършат услугата. Без значение от съдържанието - юридическо, търговско, политическо, техническо, медицинско - ще го направим експертно.

Интересни факти Латвийски език

Латвийският език е един от двата оцелели източни балтийски езици от индоевропейското семейство. За разлика от литовския, латвийският не е запазил много архаични форми. Изследванията показват, че балтийските езици формират отделен клон от другите индоевропейски езици от 10 век преди новата ера. Източните балтийски езици се разделят от западните (или просто от балтийския) около пети век след Христа.

Тук липсва среден род. Съществуват две форми на обръщение: официална и неофициална. Например, tu (ти) при вежливо обръщение ще се превърне в jūs.

Доверени партньори Нашите клиенти