Facebook

Служебна бележка

Превод и легализация на Служебна бележка

Служебната бележка е уверение, което може да бъде издадено от много различни по вид институции. В най-общия случай, това е документ, който удостоверява, че дадено действие, което Ви засяга е извършено. С други думи – получили сте определен месечен доход, внесли сте дължими суми по задължение, обучавате се в определена форма на обучение, нямате задължения към НАП, НОИ и др.
Съществуват няколко основни типа служебни бележи, по-често срещани са:

  • Служебна бележка за месечен доход
  • Служебна бележка за детска градина
  • Служебна бележка за практическо обучение
  • Служебна бележка за внесени осигуровки
  • Служебна бележка по чл. от ЗДДФЛ

Голяма част от удостворенията се издават без да е нужно допълнително заплащане, но имайте предвид, че за получаването им се изискват лични документи за удостоверяване на самоличност.

Най-честите служебни бележки, с които се сблъскват юридическите лица са именно по чл. 45 по ЗДДФЛ, които се използват за деклариране на доходи от стопанска дейност или някакъв тип възмездно предоставяне на стока и/или услуга.

Ние в Агенция „Интелект“ можем да Ви предоставим услуги по превода и легализацията на служебни бележки в рамките на същия ден.

Служебна бележка Нужни стъпки

Стъпка 1

Изисква се нотариално заверено копие, агенция Интелект може да извърши съответната услуга при нотариус, за целта е необходим оригинал на документа.

Стъпка 2

След като имаме документа в горепосочения вариант се входира в Министерството на правосъдието, за където предвидете срок от 4 работни дни и необходимата такса.

Стъпка 3

Докато документът е в министерството се превежда и следващата стъпка е да се входира в Консулски отдел на Външно министерство. Там трябва да бъдат предвидени такси съобразно необходимия срок. Сроковете са три вида - обикновена (4 работни дни), бърза (2 работни дни) и експресна (1 работен ден).

Направете заявка

Изпратете своята заявка за превод и легализация още сега.

Ако се интересувате от легализация на служебна бележка от различна от България страна, вижте страните, с които България има сключен договор за двустранна спогодба или се свържете с нас на 0700 13 002.

Преводи и легализация

Най-превеждани документи

Нашите предимства Какви документи приемаме?

В агенцията имаме голям опит с преобразуването на различни видове дипломи, свидетелства за професионални квалификации, материали от учебни заведения и образователни центрове и т.н. Ако те са издадени в България и трябва да се преработят на чуждия език и легализират с апостил, не се притеснявайте да се обърнете към нас. Ние ще се заемем със задачата, назначавайки по заявката само дипломирани експерти в областта, което гарантира правилността на изпълнението.

Нашите предимства Защо да ни се доверите?

Стремежът ни е в придобиването на нови и превръщането им в постоянни и лоялни клиенти, а това може да стане само чрез качествена услуга, индивидуално отношение и гъвкаво ценообразуване. След, като вече над 10 години сме на отрасловия пазар и сме едни от най-успешните, значи успяваме да покрием горните изисквания, така че не се колебайте, а се свържете с нас още сега!

Услуги от Агенция за преводи "Интелект" С какво можем да сме Ви полезни?

Нашите услуги
Документът подлежи на превод на повече от 27 езика
Документът подлежи на легализация
Документът подлежи на легализация с апостил
Документът подлежи на редакция от наш преводач
Документът подлежи на превод в рамките на 30 минути
Документът подлежи на дистанционен превод
Документът подлежи на легализация в рамките на 1 работен ден
Документът подлежи на доставка до собствен адрес

* Тарифирането става на база преведения вече текст, а не на оригинала. В една страница се побират 1800 знака или 1500 символа, ако не броим препинателните знаци и интервалите.

Доверени партньори Нашите клиенти