Facebook

Устни преводи

Нашите услуги Устни преводи

Устният превод е един от най-специфичните преводачески услуги и зависи от много фактори. Очевидно е, че спецификата на този тип дейност значително се различава от тази на писмените текстове. При първия не може да се търси непозната дума в речника, консултация със справочни материали или колеги, като от компетентното лице се очаква бързина и скорост на реакция. Така, че ключов и решаващ фактор са задълбочените познания на съответния език, професионализъм и езиков опит в разнообразни среди.

Поради голямата специфичност на този тип услуги, трябва предварително да ни запознаете с терминологията, тематиката и условията, при които ще се извършва процесът, за да можем да сме максимално добре подготвени.

Видове преводи Видове устни преводи

В зависимост от условията те могат да бъдат два вида - последоветелен (консекутивен) и синхронен (симултанен).

Най-разпространеният вид е първият. Консекутивният се извършват в удобен за изпълнителя режим, което осигурява максимална прецизност и пълнота при крайния резултат. Затова този тип превод се използва и е подходящ предимно за събития с малък брой говорители и участници, като бизнес срещи, брифинг и пресконференции, презентации и т.н.

Симултанният се извършва едновременно и паралелно с речта на говорещия. Като правило, при синхронния метод двама изпълнители се сменят на определен период от време. Сложността на този тип транслация изисква не само изключителни умения, но и създаването на специални условия и прилагането на специфично оборудване. Използва се при мероприятия като кръгли маси, симпозиуми, семинари, конференции, презентации, делови преговори и т.н.Направи заявка Изчисли цена

Стъпки и действие

Как протича процесът?

1

Изпращате своята заявка за наши услуги

2

Превод, легализация и печат

3

Получавате своите документи

Нашите услуги Какво да очаквате

Агенция “Интелект” предлага целия набор от услуги за устен превод на европейски и източни езици, включително и на организационни въпроси, свързани с провеждането на превода. Специалистите ни ще Ви помогнат да изберете най-добрия метод в съответствие със събитието и ще назначим компетентен в изискваната област изпълнител. Ние разполагаме с широка база от специалисти в сферата с най-различни нива на компетентност. Възможно е също индивидуален подбор на извършител по лични качества: пол, възраст, външен вид.

Защо да изберете нас Защо да изберете Агенция "Интелект"?

Като едни от водещите в бранша, Агенция “Интелект” гарантира неприкосновеност на клиента, кратки срокове и високо качество на изпълнение. Дългогодишният опит ни позволява да предоставяме услугите си на високо професионално ниво, в съответствие с всички изисквания на клиента, така че свържете се с нас още сега и с радост ще Ви съдействаме!

Доверени партньори Нашите клиенти