Facebook

Медицински документи

Нашите услуги Медицински документи

Медицинският превод — необходим за специализирани документи, обикновено от частен характер, като експертизи, резултати от лабораторни и диагностични изследвания, извършени операции и т.н. Съдържанието от тези изследвания е свързано със здравето на човека и преводите изискват повишена прецизност и грамотност на готовия текст.

Услугата обхваща материали от сферите, като фармацевтика, биология, биохимия, околна среда, ветеринарна техника и други. Всяка от тях е със специфични направления и своите раздели.

Допълнителна информация Особености на медицинския превод

Медицинските документи съдържат голям брой термини, абревиатури и специални съкращения и обозначения, които е наложително да бъдат разчетени правилно. Областта е строга и точна. Двусмислената словоупотреба, приблизителните формулировки и неточните термини са недопустими.

Конвертирането на съдържанието в такива материали от един език на друг изисква от изпълнителя максимална подготовка и точност. Много често от правилно свършената работа зависи коректността на информацията, която ще получи лекаря и на база на която ще избере правилната посока на лечение. С оглед на това, от особена важност е тази работа да бъде възложена на специалисти с добри познания по двата езика и дори по възможност да имат съответното образование или опит в здравеопазването или в съответната научна област.Направи заявка Изчисли цена

Стъпки и действие

Как протича процесът?

1

Изпращате своята заявка за наши услуги

2

Превод, легализация и печат

3

Получавате своите документи

Допълнителна информация Кои са видовете медицински текстове?

  • Лични документи
    Най-често физически лица се обръщат към нас за извършване на превод на здравни свидетелства, които да бъдат представени в чуждестранни болници, като епикризи, лабораторни резултати, резултати от образно изследване/диагностика, анамнеза и др.

  • Документи на фармацевтични компании и болнични звена
    Агенция Интелект може да осъществи и превод на корпоративни медицински документи, свързани с болнична документация и фармацевтична индустрия, както и текстове, съдържащи всякакъв вид медицинска терминология.

Гарантираме най-високо качество Защо да се доверите на агенция "Интелект"?

Агенцията ни има голям опит в работата с такива сведения, изискващи максимално отговорен и професионален подход. Нашите екипи имат съответното образование и квалификация, както и подбрани специалисти за съответната област, така че да осигурят абсолютната точност при извървшването на преводаческата услуга. Отговорността при превод на медицинско съдържание е изключително голяма и услугата ще бъде извършена с необходимата прецизност и точност в най-кратки срокове.

Доверени партньори Нашите клиенти