Преводаческа агенция Интелект Устен преводи симултанни и консекутивни на топ цени

Услуги

Устни преводи

Преводаческа агенция „Интелект” осигурява специалисти в симултанни и консекутивни преводи за нуждите на своите клиенти.

Устният превод е един от най-сложните видове. Очевидно е, че спецификата на работата на този тип дейност значително се различава от този при писмените текстове. При първия не може да се търси непозната дума в речника, консултация със справочни материали или колеги, като от компетентното лице се очаква бързина и скорост на реакция. Така, че ключов и решаващ фактор са задълбочените познания на съответния език, професионализъм и езиков опит.

Какви видове устни преводи предлагаме:

В зависимост от условията те могат да бъдат два вида - последоветелен (консекутивен) и синхронен (симултанен).

● Най-разпространеният вид е първият. Консекутивният се извършват в удобен за изпълнителя режим, което осигурява максимална прецизност и пълнота при крайния резултат. Затова този тип се използва предимно на такива събития, с малък брой говорители, като делови преговори, брифинг и пресконференции, презентации, семинари, екскурзии и т.н.

● Симултанният се извършва едновременно с речта на говорещия, което позволява да се спести време и подобри възприятието. Като правило, при синхронния метод двама изпълнители на всеки 15-30 минути се сменят. Сложността и напрежението на този тип транслация изисква не само изключителни умения, но и създаването на специални условия и прилагането на специфичино оборудване. Използва се при такива мероприятия, като кръгли маси, симпозиуми, конференции, презентации, делови преговори и т.н.

Какво да очаквате

Агенция “Интелект” предлага целия набор от услуги за устен превод на европейски и източни езици, включително и на организационни въпроси. Специалистите ни ще Ви помогнат да изберете най-добрия метод в съответствие с мероприятието и ще назначим компетентен в изискваната област изпълнител. Ние разполагаме със собствена широка база от специалисти в сферата с най-различни нива на компетентност. Възможно е също индивидуален подбор на извършител по лични качества: пол, възраст, външен вид. Поради голямата специфичност на този тип услуги, трябва предварително да ни запознаете с терминологията, тематиката и условията, при които ще се извършва процеса, за да можем да сме максимално добре подготвени.

Защо да изберете Агенция “Интелект”

Като едни от водещите в бранша, Агенция “Интелект” гарантира неприкосновеност на клиента, кратки срокове и високо качество на изпълнение. Дългогодишният опит ни позволява да предоставяме услугите си на високо професионално ниво, в съответствие с всички изисквания на клиента, така че свържете се с нас още сега и с радост ще Ви съдействаме!