Преводаческа агенция Интелект Легализация на други документи

Превод и легализация на документи

Легализация на други документи

Агенция за преводи „Интелект“ предлага изпълнение на пълната процедура по превод и легализация на Вашата документи.

Легализация на документи – това е действие, насочено към придаване на законност на определено свидетелство на територията на друга държава. Има два вида: консулска и опростена форма – апостил.

В случай, че назначената страна е участник по Хагската конвенция, проведена на 5 октомври 1961 г., първият вариант не е необходим – достатъчно е поставянето на печат "Апостил".

Какви са видовете легализация

Първият тип се извършва на етапи. Документът преминава през отдел легализация в Министерството на правосъдието и Министерството на външните работи и консулството на чуждата държава. Този вид трябва да бъде приложен, когато съответните организации, от които произхождат свидетелствата, не са членки на Хагската конвенция. Този тип, в сравнение с втория е по-сложният за изпълнение.

Вторият тип е опростения и той се прилага, когато съответната страна принадлежи към Хагската конвенция. Целта е опростяване на процедурата и всички страни членки на сдружението е достатъчно да имат поставен апостил печат на необходимите свидетелства.

Какви са категориите документи

Горните варианти, в зависимост от порядъка и необходимостта, в световната практика могат да се разделят на четири категории бланки, а именно:

  • такива, на които задължително им се прилага вторият метод;

  • преминаващи през първия вариант;

  • признавани взаимно в чуждестранни държави, членки в международни споразумения;

  • узаконени от Търговско­промишлената палата.

На узаконяване подлежат както оригиналните бланки, така и копията от тях (фотокопия), но само нотариално удостоверените. Съществуват и много детайли, относно узаконяването на различните актове, известни само на тесните специалисти, а ние в агенция “Интелект” работим именно с такива.

Защо да ни се доверите

Залагайки на качеството на предоставяните услуги, гъвкавата ценова политика и индивидуалният подход към всеки клиент, ние от агенция “Интелект” вече над 10 години сме сред лидерите в бранша, със солидна база от лоялни клиенти, увеличаващи се с всеки изминал ден. Ние работим само с квалифициран персонал и иновативна апаратура, което гарантира бързина и качество на изпълнението и то в уговорените срокове.

Производителните ни сървъри с висока скорост обработват информацията, същевременно гарантирайки нейната конфиденциалност, тъй като работят с добре защитена операционна система и използват най-добрите съвременни софтуерни и хардуерни средства за защита от хакерски атаки, така че можете да сте напълно спокойни за качеството на крайния резултат и защитата на личните ви данни. Не се чудете повече, а се свържете още сега с онлайн-операторите и с радост ще ви съдействат.