Преводаческа агенция Интелект Преводи от молдовски език на български и от български на молдовски цени на страница

Превод от молдовски език на български и от български на молдовски език

Идеята, че молдовският език е различен от румънския, е силно насърчавано в Молдовската автономна съветска социалистическа република (създадена през 1924 г.). Това включва използване на кирилица за писане. През 1932 г. писмеността е официално променена на латиница и правописът става идентичен със стандартния румънски. Тенденцията е променена през 1938 г., когато писмеността на кирилица отново е обявена за официална.

Превод от молдовски език на български и от български на молдовски език

Езици

Молдовският е прието да се отнася към балкано-романската подгрупа от романски езици. Съвременните езиковеди, позовавайки се на езиковите критерии, не го отделят в отделна група. За негов диалект се счита дако-румънския език.

Съвременната молдовска писменост е основана на латинската азбука и само компетентния преводач може да разбира всички тънкости на тази писмена реч и да предотврати бъдещи грешки. Така, че ако имате нужда от такава услуга, особено когато става дума за документи, е силно препоръчително да се обърнете към съответните специалисти.

С какви документи работим

За ваше удобство практикуваме системата 24/7. Нашата агенция приема следните типове материали: договори, споразумения с всички нива на трудност и поверителност; справка, брошури, книги, дори и написани на ръка текстове. За нас не съществува съдържание, което да не можем да преведем. Например: счетоводни, политически, религиозни, правни и юридически решения, нотариални заверки, актове за раждане, брачни свидетелства, консултантски и съдебни решения и др.

Независимо от сложността на текста, ние ще се справим безупречно. Дори и да има голямо съдържание на специфична терминология, ще назначим изпълнител с необходимата компетенция и крайният резултат ще е на ниво.

Видовете поръчки, които приемаме

Предимно работим с корпоративни лица с различна степен на ангажираност и в различните случаи на тях са им нужни бързи преводи, а в други случаи не чак толкова. В тази връзка, създадохме няколко типа поръчки, така че да се съобразим с всички тези различия в изискванията на клиентите ни. Към момента поемаме следните поръчки:

  • Нормална - 5 раб. дни;

  • Бърза - 2 раб. дни;

  • Експресна - 8 раб. часа;

  • Супер експресна – 4 раб. часа.

ЦЕНИ И СРОКОВЕ:
ИЗХОДЕН ЕЗИК: ПРЕВЕДЕН ЕЗИК: ТИП ПОРЪЧКА: ОБИКНОВЕН ПРЕВОД: СПЕЦИАЛИЗИРАН ПРЕВОД:
Български Mолдовски Обикновена 23.00 лв. 27.60 лв.
Български Mолдовски Бърза 34.00 лв. 39.60 лв.
Български Mолдовски Експресна 39.60 лв. 49.60 лв.
Български Mолдовски Супер експрес По договаряне По договаряне
Mолдовски Български Обикновена 23.00 лв. 27.60 лв.
Mолдовски Български Бърза 34.00 лв. 39.60 лв.
Mолдовски Български Експресна 39.60 лв. 49.60 лв.
Mолдовски Български Супер експрес По договаряне По договаряне

 

За да бъдем напълно обективни държим да отбележим, че ценообразуването се сформира на база вече готовите текстове, а не на база оригинала. А една служебна страница е съставена от 1500 знака без интервалите и 1800 със интервалите.

Защо да предпочетете агенция “Интелект”

Опитните преводачи от молдовски на български в агенция "Интелект" ще си свършат работата, без значение от сложността. Разполагаме с голям екип от сътрудници, подбрани по най-строги правила, така че да можем да гарантираме ефективност и безпогрешност на услугата.

Ако ви трябват професионално преобразуване на документи и всякакви други кореспонденции, не се колебайте да се свържете с нас и специализираните ни оператори с радост ще ви съдействат за това. Очакваме те още сега дори!