Преводаческа агенция Интелект Преводи от латвийски език на български и от български на латвийски цени на страница

Превод от латвийски език на български и от български на латвийски език

Латвийският език е един от двата оцелели източни балтийски езици от индоевропейското семейство. За разлика от литовския, латвийският не е запазил много архаични форми. Изследванията показват, че балтийските езици формират отделен клон от другите индоевропейски езици от 10 век преди новата ера. Източните балтийски езици се разделят от западните (или просто от балтийския) около пети век след Христа.

Превод от латвийски език на български и от български на латвийски език

Езици

В Латвия има 1,4 милиона души говорещи латвийски и около 150 000 зад граница. Може дори да се смята за широко-разпространен - в света има около 250 езика, които се говорят повече от един милион души и сред тях е латвийския.

Тук липсва среден род. Съществуват две форми на обръщение: официална и неофициална. Например, tu (ти) при вежливо обръщение ще се превърне в jūs.

Към днешна дата е единственият държавен език в Латвия и там е задължителен за всички държавни институции и на него се води цялата документация и отчетност, както в публичния, така и в частния сектор. Това означава, че е напълно възможно да ви потрябват документи, написани на езика, особено ако сте решили да заминавате за страната. Ако това е така, бъдете уверени, че ще направим превода безупречен.

С каква документация работим

Високата квалификация на специалистите-преводачи гарантира безупречно качество на превода във всички тематични области и стриктно спазване на конфиденциалността на информацията. Предлагаме превод от български на латвийски и обратно на технически текстове и документи, финансови и правни свидетелства, лични документи и всякакво друго съдържание.

Текстът ви съдържа много и сложна терминология, изискваща специални познания в областта? Не се притеснявайте, за вас ще назначим специалисти с нужното завършено образование, които да извършат услугата. Без значение от съдържанието - юридическо, нотариално, политическо, техническо, медицинско и т.н. Ще го направим експертно.

Какви видове поръчки приемаме

За за можем да сме полезни, без значение ангажираността и спешността за изпълнение на заданието, създадохме няколко вида поръчки. Към момента имате на разположение следните заявки:

  • Нормална - 5 раб. дни;

  • Бърза - 2 раб. дни;

  • Експресна - 8 раб. часа;

  • Супер експресна – 4 раб. часа.

ЦЕНИ И СРОКОВЕ:
ИЗХОДЕН ЕЗИК: ПРЕВЕДЕН ЕЗИК: ТИП ПОРЪЧКА: ОБИКНОВЕН ПРЕВОД: СПЕЦИАЛИЗИРАН ПРЕВОД:
Български Латвийски Обикновена 23.00 лв. 27.60 лв.
Български Латвийски Бърза 34.00 лв. 39.60 лв.
Български Латвийски Експресна 39.60 лв. 49.60 лв.
Български Латвийски Супер експрес По договаряне По договаряне
Латвийски Български Обикновена 23.00 лв. 27.60 лв.
Латвийски Български Бърза 34.00 лв. 39.60 лв.
Латвийски Български Експресна 39.60 лв. 49.60 лв.
Латвийски Български Супер експрес По договаряне По договаряне

 

С оглед на желанието да бъдем напълно обективни с вас, трябва да уточним, че цената на услугата се сформира на база създадения от нас текст, а не на база оригинала-първоизточник. Трябва да се знае също, че една служебна страница се състои от 1500 знака съдържание без интервалите и 1800 знака с интервалите.

Защо да се доверите на агенция “Интелект”

Ние вече сме с над 10 годишно присъствие на отрасловия пазар и за периода успяхме да изградим солидна база от лоялни клиенти, строго подбрани дипломирани служители и съвременна иновативна апаратура, която ни помага да оптимизираме максимално работния процес за да предоставим най-добри услуги и то на атрактивни цени. Така, че свържете се с нас още сега!