Преводаческа агенция Интелект Преводи от арабски език на български и от български на арабски цени на страница

Превод от арабски език на български и от български на арабски език

Арабският език е семитски език и се говори от около 225 000 000 души в Близкия Изток и Северна Африка. Най-ранните запазени текстове на древен северноарабски език датират от към 8 век пр.н.е. и използват южноарабската азбука, писменост, която не е свързана с днешната арабска азбука. Съвременната книжовна форма на арабския се нарича съвременен стандартен арабски език.

Превод от арабски език на български и от български на арабски език

Езици

Арабският се счита за основен почти за 340 милиона души, живеещи най-вече в Северна Африка и Близкия Изток. Сам по себе си той е многопластов и сложен. Включва пет основни регионални диалекта: египетски, левантийски, месопотамски, магрибски и арабски.

Той е един от най-трудните от гледна точка на писмеността: думите се пишат отдясно на ляво, някои букви са едва различими, значението на много думи се променя в зависимост от контекста. За това, при преводи на документи от арабски на български или обратно, силно препоръчително е това да се извърши от специализирани преводачи. А ние в агенция “Интелект” разполагаме с такива и с радост ще ви съдействаме.

С какви документи работим

Без значение сложността на предоставените документи, ще се справим безупречно и ще надминем всички очаквания. Независимо дали трябва да работим със съдържание пълно с терминология - юридически, медицински, търговски, финансови, нотариални, технически. Или с по-обикновени, като служебни бележки, декларации, академични справки, дипломи, уверения от учебни заведения.

Ще назначим към заданието само дипломирани в областта и доказали се изпълнители, така че доверете ни се напълно.

Разнообразие от поръчки

Гъвкавостта при работа е много важна и за да можем да сме полезни на по-голям кръг от потребители, създадохме разнообразие от поръчки. Към момента са достъпни следните типове:

  • Нормална - 5 раб. дни;

  • Бърза - 2 раб. дни;

  • Експресна - 8 раб. часа;

  • Супер експресна – 4 раб. часа.

ЦЕНИ И СРОКОВЕ:
ИЗХОДЕН ЕЗИК: ПРЕВЕДЕН ЕЗИК: ТИП ПОРЪЧКА: ОБИКНОВЕН ПРЕВОД: СПЕЦИАЛИЗИРАН ПРЕВОД:
Български Арабски Обикновена 23.00 лв. 27.60 лв.
Български Арабски Бърза 34.00 лв. 39.60 лв.
Български Арабски Експресна 39.60 лв. 49.60 лв.
Български Арабски Супер експрес По договаряне По договаряне
Арабски Български Обикновена 23.00 лв. 27.60 лв.
Арабски Български Бърза 34.00 лв. 39.60 лв.
Арабски Български Експресна 39.60 лв. 49.60 лв.
Арабски Български Супер експрес По договаряне По договаряне

 

Важно е да уточним: Цената на заданието ще бъде изчислена на основание написания материал, а не на база оригиналния. А една служебна страница се състои от 1500 знака текст без интервалите и 1800 знака с интервалите.

Защо да се доверите на агенция “Интелект”

Ние сме от малкото агенции, които на 100% можем да гарантираме, че ще се отнесем към заданието с нужната отговорност и ще изпипаме всичко до съвършенство. Дипломираните преводачи и редактори с радост ще поемат нещата в свои ръце и ще ви върнат качествено извършена дейност. Защото ние се грижим служителите ни да са с актуални познания, подлагайки ги периодично на опреснителни изпити, а наред с това постоянно следим за излизането на нови термини и съответно ги съхраняваме с специална база от данни, която използваме при необходимост.

А съвременното и иновативно оборудване ни позволява да оптимизираме дейността така, че да можем да предоставим бързо и качествено изпълнение, така че не се колебайте, а ни потърсете още сега и с радост ще ви съдействаме!