Преводаческа агенция Интелект Преводи от турски език на български и от български на турски цени на страница

Превод от турски език на български и от български на турски език

Почти 70 милиона души по света говорят турски език. Принадлежи към огузкия клон на тюркските езици. Популярна турска гледна точка е, че има един общ турски език (Türkçe), разделен на основни диалекти (lehçe) като казахски турски (Kazak Türkçesi), узбекски турски (Özbek Türkçesi) и турският на Турция (Türkiye Türkçesi).

Превод от турски език на български и от български на турски език

Езици

Турският принадлежи към тюркския клон и съответно към семейството на алтайските езици и е разпространен в страни, като Турция, Кипър, Румъния, Македония и България. Така, че ако имате нужда от писмен превод от турски език на български или обратното, моля свържете се с нас.

Какви преводи извършваме

Най-популярни са юридическите, но често се обръщат към нас и за такива документи, като договори, различни споразумения, актове, сертификати и съдебни свидетелства, необходими за правене на бизнес и разрешаване на производствени проблеми. Към съответната група се отнасят и визовите документи.

Ангажират ни понякога и с технически данни, като спецификации, потребителски ръководства, схеми и т.н. Не по-маловажни са и медицинските материали, медицинска карта, история на заболявания, каталог на лекарства. Нашето бюро напълно осъзнава отговорността, която носи дори при най-малката грешка в изпълнението на услугата.

Какъв тип поръчки приемаме

Трябва да споменем, че обработваме текстове с всякаква сложност, въпреки, че в езика, както е казал един преводач: "в турския има много подводни камъни във вид на множество думи". Разбира се, процесът по усъвършенстване на лингвистичното общество все още не е завършен, така че всичките ни квалифицирани специалисти постоянно обновяват знанията си за да са им от полза за точността на работата.

За да можем да отговорим на изискванията на различните ни клиенти, създадохме няколко вида поръчки за да паснат дори и на най-заетите хора. Към момента имате на разположение следните заявки:

  • Нормална - 5 раб. дни;

  • Бърза - 2 раб. дни;

  • Експресна - 8 раб. часа;

  • Супер експресна – 4 раб. часа.

ЦЕНИ И СРОКОВЕ:
ИЗХОДЕН ЕЗИК: ПРЕВЕДЕН ЕЗИК: ТИП ПОРЪЧКА: ОБИКНОВЕН ПРЕВОД: СПЕЦИАЛИЗИРАН ПРЕВОД:
Български Турски Обикновена 18.00 лв. 21.60 лв.
Български Турски Бърза 27.00 лв. 32.40 лв.
Български Турски Експресна 32.40 лв. 38.88 лв.
Български Турски Супер експрес По договаряне По договаряне
Турски Български Обикновена 18.00 лв. 21.60 лв.
Турски Български Бърза 27.00 лв. 32.40 лв.
Турски Български Експресна 32.40 лв. 38.38 лв.
Турски Български Супер експрес По договаряне По договаряне

Важно уточнение! Ценообразуването се сформира на основание преведения текст, а не на база оригиналния-първоизточник. В тази връзка, трябва да отбележим, че една работна страница е съставена от 1800 символа с интервалите и 1500 символа без тях.

Защо да ни се доверите

Вече 10 години сме на отрасловия пазар и за това време успяхме да създадем огромна база данни от лоялни клиенти, редовно възползващи се от услугите ни, а щом го правят значи успяваме да предоставим очакваното качество.

Освен всичко друго, служителите ни регулярно се подлагат на опреснителни изпити и постоянно следим за появата на нови термини, съхранявайки ги в специална база, която на по-късен етап ползваме при различните текстове. Може да се каже, че това е още една гаранция за точността на работата ни, така че не му мислете повече, а се свържете с нас още сега и консултантите ни с радост ще Ви съдействат.