Преводаческа агенция Интелект Преводи от сръбски език на български и от български на сръбски цени на страница

Превод от сръбски език на български и от български на сръбски език

Сръбският език се говори от около осем и половина милиона души в Сърбия, Босна и Херцеговина и Черна гора и е официален език в Сърбия, Черна гора и Босна и Херцеговина Той спада към западната група южнославянски езици. В основата му са по-младите новощокавски говори на щокавския диалект, наречени източни херцеговски говори (за йекавския изговор) и най-младите новощокавски говори (за екавския изговор).

Превод от сръбски език на български и от български на сръбски език

Езици

Езикът влиза в подгрупата на южнославянските езици, заедно с българския, хърватския, черногорския, и се разпространява на територията на много страни, като например в Сърбия, Хърватия, Черна Гора. Радва се на голяма популярност и широко разпространение, но въпреки това, той е много труден за превеждане и човек без добър опит, не би се справил самостоятелно. Така, че ако имате нужда от превод, тогава се свържете с агенция “Интелект”. Ние също ще изпълним за Вас сертифицирана или нотариална заверка на документи.

Какви документи превеждаме от и на сръбски език

Най-популярни са бизнес свидетелствата, помагащи за развитие на дадено дружество и придобиване на нови международни връзки. Сред всички тях, особено се открояват юридическите. Наред с тях присъстват и потребителски ръководства, медицински експертизи, техническа литература, декларации, данъчни оценки и още много.

Трябва да се каже, че хората, живеещи в Сърбия твърдят, че – "думи, казани на сръбски и български не винаги са с едно и също значение". Потвърждението например се вижда в простия пример: да речем, че на сръбски "изкуство", всъщност означава "опит", а думата "канела" се превежда, като "хлебна кора". Освен това не е тайна, че "той се дели на три диалекта – штокавски, чакавски, кайкавски и всеки е със своите различия", така че, както виждате, без висококвалифициран специалист, точният превод ще бъде невъзможен.

С какво сме по-добри

Трепетното отношение към всеки текст позволява на клиентите да се чувстват спокойни и уверено да ни поверят техните материали. Служителите на агенцията напълно осъзнават отговорността, която носят по време на работа и можете да бъдете спокойни.

Изключително гъвкави сме в дейността си, защото имаме създадени вътрешно колективни системи, позволяващи ни да се справим бързо и качествено с поръчката ви, без значение какъв е обемът от работата. За това, предлагаме четири вида скоростни изпълнения за да можем да се съобразим с различната ангажираност на клиентите:

  • Нормална - 5 раб. дни;

  • Бърза - 2 раб дни;

  • Експресна - 8 раб часа;

  • Супер експресна – 4 раб часа. 

ЦЕНИ И СРОКОВЕ:
ИЗХОДЕН ЕЗИК: ПРЕВЕДЕН ЕЗИК: ТИП ПОРЪЧКА: ОБИКНОВЕН ПРЕВОД: СПЕЦИАЛИЗИРАН ПРЕВОД:
Български Сръбски Обикновена 19.00 лв. 22.60 лв.
Български Сръбски Бърза 28.50 лв. 33.90 лв.
Български Сръбски Експресна 34.20 лв. 38.88 лв.
Български Сръбски Супер експрес По договаряне По договаряне
Сръбски Български Обикновена 19.00 лв. 22.60 лв.
Сръбски Български Бърза 28.50 лв. 33.90 лв.
Сръбски Български Експресна 34.20 лв. 38.38 лв.
Сръбски Български Супер експрес По договаряне По договаряне

 

Важно е да се уточни, че една работна страница се състои от 1500 символа без интервалите и 1800 символа с тях, а таксуването се извършва на основание готовия текст, а не на база оригинала.

Защо да ни се доверите

Агенция “Интелект” извършва преводи на всякакъв вид текстове. Клиентите ни са физически и юридически лица и сме готови да работим за вас с всякакъв обем: от обикновени писма до многотомни издания. Ако имате въпроси? Обадете ни се и детайлно ще обсъдим сътрудничеството, за да се съобразим с нуждите Ви.