Преводаческа агенция Интелект Преводи от полски език на български и от български на полски цени на страница

Превод от полски език на български и от български на полски език

Полският език е официален в република Полша и се използва от почти 40 милиона души. Най-старият известен пример за писмен полски е едно изречение, приписвано на чех, говорещ с полската си съпруга, записано от немски монах в латински текст - историята на систерцианското абатство в региона на Долна Силезия. То се появява в записите, описващи 1270 година, и е записано като Day ut ia pobrusa, a ti poziwai.

Превод от полски език на български и от български на полски език

Езици

Полският - държавен и книжовен език на Република Полша. Броят говорещи – около 43 милиона души, 38 милиона живеещи в Полша, 4 милиона – в САЩ, 430 хил. – в Беларус, 300 хиляди – в Литва, 250 хиляди – в Украйна и 120 хиляди – в Русия. Той принадлежи към западната група на славянските езици, а главната му фонетична особеност е запазването на групите от съгласни kv, gv и dl, а както и прехода към съчетанията *tj и *kt в ts.

Видове документи 

Активни са клиентите, на които им предстои пътуване в чужбина за постоянно или краткосрочно пребиваване, и винаги остават доволни от качеството – това е важно за тях, а сроковете винаги са изпълнени. Обработваме и съдържание с всякаква тематика, като документи и инструкции за технически устройства, научни статии и литературни произведения, свидетелства по икономика и фармация, психология и програмиране... Занимаваме се и с най-сложните текстове с изобилие от професионална лексика.

Предимствата ни пред останалите агенции

Постоянно на пазара се появяват нови фирми за преводи, а други фалират, поради натиска на силната конкуренция, което не им позволява да натрупат необходимия опит, за да предоставят качествени услуги. Ние обаче сме на отрасловия пазар вече повече от 10 години и за това време успяхме да натрупаме много опит, компетентност и положителни отзиви.

Успехът се дължи на първо място, че изключително много залагаме на качеството, наемайки само висококвалифицирани сътрудници, преминаващи много сериозни тестове, преди да постъпят на работа при нас. На второ място, винаги спазваме уговорените срокове за изпълнение..

Какви видове поръчки извършваме

Поради разнообразието от натовареност на клиентите, създадохме различни видове поръчки, така че да сме в угода на всеки един от тях, без значение от неговата натовареност и спешност на превода. Към момента приемаме следните типове заявки:

  • Нормална - 5 раб. дни;

  • Бърза - 2 раб. дни;

  • Експресна - 8 раб. часа;

  • Супер експресна – 4 раб. часа.

ЦЕНИ И СРОКОВЕ:
ИЗХОДЕН ЕЗИК: ПРЕВЕДЕН ЕЗИК: ТИП ПОРЪЧКА: ОБИКНОВЕН ПРЕВОД: СПЕЦИАЛИЗИРАН ПРЕВОД:
Български Полски Обикновена 19.00 лв. 22.60 лв.
Български Полски Бърза 28.50 лв. 33.90 лв.
Български Полски Експресна 34.20 лв. 38.88 лв.
Български Полски Супер експрес По договаряне По договаряне
Полски Български Обикновена 19.00 лв. 22.60 лв.
Полски Български Бърза 28.50 лв. 33.90 лв.
Полски Български Експресна 34.20 лв. 38.38 лв.
Полски Български Супер експрес По договаряне По договаряне

Важно е да знаете, че цената се сформира на основание преведения вече текст, а не на база оригинала. И една техническа страница е съставена от 1500 символа без интервалите и 1800 с интервалите.

Защо да изберете нас

Ако ви е необходим писмен превод от български на полски или обратното, доверете се именно на агенция “Интелект”, тъй като изпълнителите имат огромен опит с полския, регулярно се подлагат на опреснителни обучения и знаят всичко за тънкостите в дейността. Не напразно в една статия се казва, че "овладяването на езика – само въпрос на практика." Високата квалификация на нашите изпълнители дава възможност максимално точно да предадат целия смисъл на текста, който превеждат. За това, потърсете ни още сега!