Преводаческа агенция Интелект Преводи от македонски език на български и от български на македонски цени на страница

Превод от македонски език на български и от български на македонски език

Македонският език е официалният език на Република Македония, класифициран като южнославянски език. Македонският език е обявен за отделен и различен от българския език на 2 август 1944 г. от Антифашисткото събрание за народно освобождение на Македония (АСНОМ).

Превод от македонски език на български и от български на македонски език

Езици

Това е южнославянски език, който е разпространен не само на местно ниво: на него говорят много турци, цигани, власи и албанци. От съществуващите славянски езици, този се счита за най-младия. Лингвистите отбелязват сходството му с другия от същата група – българският. Македонската азбука е създадена на базата на сръбската кирилица през 1944 г. и включва 31 букви. Статусът му на самостоятелен е оспорван от някои лингвисти, считащи го за регионална форма на българския.

Лингвистите, знаещи български могат успешно да направят превод от и на македонски. Но трябва да се отбележи, че:тук има някои различия, нюанси и особености. Например аналитичните глаголни форми: техни аналози е трудно да бъдат открити в другите езици от групата. Нашите експерти знаят всички тези особености и притежават значителен опит, което гарантира отличен резултат

Какви са видовете документи, с които работим

Агенция “Интелект” предлага преводи от и на македонски върху техническа документация. Към тях спадат, ръководствата за употреба на различна техника и оборудване, справочни материали, художествени текстове: публицистика, художествена литература, документи с медицинска насоченост: анотации към лекарствени препарати, медицински статии и литература, история на заболяването и т.н.

Видове поръчки

Както знаем, различните хора се отличават с разнообразие от ангажираности и на някои поръчките са им по-спешни от на други. За да се съобразим с това, създадохме няколко типа заявки, с цел да отговорим на всички нужди на клиентите. Към момента са достъпни следните типове:

  • Нормална - 5 раб. дни;

  • Бърза - 2 раб. дни;

  • Експресна - 8 раб. часа;

  • Супер експресна – 4 раб. часа.

ЦЕНИ И СРОКОВЕ:
ИЗХОДЕН ЕЗИК: ПРЕВЕДЕН ЕЗИК: ТИП ПОРЪЧКА: ОБИКНОВЕН ПРЕВОД: СПЕЦИАЛИЗИРАН ПРЕВОД:
Български Македонски Обикновена 19.00 лв. 22.60 лв.
Български Македонски Бърза 28.50 лв. 33.90 лв.
Български Македонски Експресна 34.20 лв. 38.88 лв.
Български Македонски Супер експрес По договаряне По договаряне
Македонски Български Обикновена 19.00 лв. 22.60 лв.
Македонски Български Бърза 28.50 лв. 33.90 лв.
Македонски Български Експресна 34.20 лв. 38.38 лв.
Македонски Български Супер експрес По договаряне По договаряне

Важно е да уточним! Тарифирането за услугата се извършва на основание обработения текст, а не на оригиналния първоизточник. Една работна страница се състои от 1500 знака съдържание без интервалите и 1800 знака с тях.

Защо да предпочетете нас

Високата квалификация на нашите специалисти гарантира извършването на качествени преводи от всякаква сложност. Предимство на сътрудничеството с агенцията са кратките срокове за изпълнение на заданието. Оперативната работа е в пълно съответствие с преведеното съдържание на чуждия аналог с всичките му особености и нюанси. Също така, ние гарантираме защитата и конфиденциалността на потребителските данни, така че клиента да е уверен, че няма да се получи теч или загуба на данни, тъй като съхраняваме цялата важна информация на сигурна и защитена среда.

С оглед на по-горе изложеното можете напълно да сте сигурни, че ние ща свършим задачата си както трябва и в уговорените срокове, така че не се чудете повече, а ни потърсете още сега.