Преводаческа агенция Интелект Преводи от хърватски език на български и от български на хърватски цени на страница

Превод от хърватски език на български и от български на хърватски език

Хърватският език е много близък до сръбския, босненския и черногорския. Хърватският се развива като литературен език от 15-ти век в много местни варианти и придобива сегашния си вид (с малки разлики) в 19-ти век.

Превод от хърватски език на български и от български на хърватски език

Езици

Хърватският принадлежи към славянските езици в западните подгрупи и го говорят малко повече от 6 милиона души. Широко е разпространен в Европа и е признат за официален на националните малцинства в страните, като Италия, Румъния, Черна Гора, Австрия. Освен това, в тези страни той има статут на официален в някои общини на федералната земя на Бургенланд. А в Сърбия е с локален статут. Това е официален език, както в местната Република, така и в Босна и Херцеговина. Азбуката "гаевица" е създадена по модел на чешката и има три диалекта.

Какви са видовете документи, с които работим

От особеностите на хърватския език трябва да се отбележат разликите в личното местоимение "те". Тук те са три и употребата им зависи от рода. Не трябва да забравяме, че към трите основни диалекта има и голям брой по-малки, които понякога усложняват процеса.

При нас се извършват преводи на всякакви специализирани документации, като юридически, технически, учредителни и съдебни актове, фармацефтични и т.н. Освен това, ще ви преведем и всякакви обикновени текстови материали, като актове за раждане и граждански бракове, електронни писма и т.н.

За да отговорим на нуждите на по-широк кръг от клиенти, разработихме четири типа поръчки, така че всеки според своята ангажираност да може да се възползва от удобната за него:

  • Нормална - 5 раб. дни;

  • Бърза - 2 раб. дни;

  • Експресна - 8 раб. часа;

  • Супер експресна – 4 раб. часа.

ЦЕНИ И СРОКОВЕ:
ИЗХОДЕН ЕЗИК: ПРЕВЕДЕН ЕЗИК: ТИП ПОРЪЧКА: ОБИКНОВЕН ПРЕВОД: СПЕЦИАЛИЗИРАН ПРЕВОД:
Български Хърватски Обикновена 19.00 лв. 22.60 лв.
Български Хърватски Бърза 28.50 лв. 33.90 лв.
Български Хърватски Експресна 34.20 лв. 38.88 лв.
Български Хърватски Супер експрес По договаряне По договаряне
Хърватски Български Обикновена 19.00 лв. 22.60 лв.
Хърватски Български Бърза 28.50 лв. 33.90 лв.
Хърватски Български Експресна 34.20 лв. 38.38 лв.
Хърватски Български Супер експрес По договаряне По договаряне

Да направим важно уточнение! Тарифирането за свършената дейност се извършва на база готовия вече материал, а не на база оригиналния първоизточник. Една работна страница е съставена от 1500 знака без и 1800 знака с интервалите.

Какви са ни предимствата

Работим с всякакви обеми от текстове: от една страница до цели книги и многостранични инструкции. Гарантираме кратки срокове за изпълнение. Големият опит на агенцията в съвкупност с изградените отработени техники, специални софтуерни инструменти и цялостно оптимизирания процес ни позволи да гарантираме гъвкавост според индивидуалните нужди на всеки клиент и същевременно да гарантираме прецизност на изпълнението.

Защо да изберете нас

Създали сме система за контрол на качеството: над всеки превод от хърватски на български си сътрудничат професионален преводач и редактор. Ако обемът е по-голям се назначава цял екип, който да извърши заданието за да се спази срока и с необходимото качество. Ако получите нужда от описаните по-горе услуги, не се колебайте да се свържете с нас и регионалните ни координатори с радост ще ви консултират и съдействат напълно безплатно. Очакваме Ви!