Преводаческа агенция Интелект Преводи от чешки език на български и от български на чешки цени на страница

Превод от чешки език на български и от български на чешки език

Чешкият език спада към индо-европейско семейство Разпадането на Чехословакия през 1993 г. оставя страната без приемливо кратко име. Най-очевидният кандидат Česko (лявата част на Чехословакия) бе счетено за неестествено. Години по-късно това име се използва по-често, но все още не е общоприето.

Превод от чешки език на български и от български на чешки език

Езици

Това е основният език в Република Чехия. Той е доста разпространен и извън основната страна (САЩ, Австрия, Канада, България, Израел, Полша и други страни). Чешкият език се говори от около 12 млн. човека и принадлежи към западната група славянски езици. Има 4 групи диалекти: 1) собственият чешки; 2) канадски; 3) ляшски; 4) моравско-словашки. Особеност на звуковата система е наличието на дълги и кратки гласни.

Предлагаме преводи на различни видове документи 

Основно към нас се обръщат за преработка на техническа, медицинска и юридическа документация, нотариални заверки, съдебни решения и т.н.. Също така обаче се занимаваме и с общински свидетелства, актове за раждане, декларации, служебни бележки, академични справки и т.н.

Работим също и с лични документи, като удостоверения за брак, развод, справка за съдимост, справка от банката, сертификати, дипломи. Трябва да обърнем внимание и на правилната транслитерация на имената на градове, населени места, дати и номера на документи.

Какви видове поръчки приемаме

Стараем се да бъдем максимално гъвкави що се отнася до приемането на поръчки към нас за да отговорим на трендовете на клиентите ни. В тази връзка към момента предлагаме четири вида, които можете да направите:

  • Нормална - 5 раб. дни;

  • Бърза - 2 раб. дни;

  • Експресна - 8 раб. часа;

  • Супер експресна – 4 раб. часа.

ЦЕНИ И СРОКОВЕ:
ИЗХОДЕН ЕЗИК: ПРЕВЕДЕН ЕЗИК: ТИП ПОРЪЧКА: ОБИКНОВЕН ПРЕВОД: СПЕЦИАЛИЗИРАН ПРЕВОД:
Български Чешки Обикновена 19.00 лв. 22.60 лв.
Български Чешки Бърза 28.50 лв. 33.90 лв.
Български Чешки Експресна 34.20 лв. 38.88 лв.
Български Чешки Супер експрес По договаряне По договаряне
Чешки Български Обикновена 19.00 лв. 22.60 лв.
Чешки Български Бърза 28.50 лв. 33.90 лв.
Чешки Български Експресна 34.20 лв. 38.38 лв.
Чешки Български Супер експрес По договаряне По договаряне

Важно е да уточним, че начисляването на цената върху заданието се извършва на база готовия вече материал, а не на база оригинала. Трябва също да се има в предвид, че една работна страница се състои от 1500 символа без интервалите и 1800 знака с тях.

Защо при нас качествения превод е гарантиран

Преводът от и на чешки изисква специални знания и опит от изпълнителя по съответната тематика. За да извършим качествено заданието, при всяка поръчка ние определяме тематичната посока на текста и наемаме съответния сътрудник с нужното образование. Системата ни за контрол на качеството, разработена в агенцията, пък остава да провери и ако се наложи да редактира качеството на финалния вариант, за да може клиентът да получи един професионално изпълнен краен продукт.

Защо да предпочетете нас

За повече от 10 години работа, ние успяхме да подберем и задържим само висококвалифицирани служители, специализирани в различни тематики и които са усъвършенствали работните процеси максимално, а системата ни за контрол на качеството може да предложи висококачествени услуги и професионален краен продукт, така че не се чудете повече, а ни потърсете още сега.