Преводаческа агенция Интелект Четвърта езикова група

Четвърта езикова група

Агенция „Интелект“ извършва прав и обратен превод на китайски, японски, иврит и хинди език на текстове с различна тематика.

Четвърта езикова група

Езици

Превод от китайски език на български и от български на китайски език
Китайският език може да бъде разглеждан като език или езиково семейство и представлява съвкупност от местните езици, говорени от китайската етническа група Хан. Той е един от езиците, формиращи Сино-тибетското езиково семейство. Различните варианти на китайския са роден език за около една шеста от населението на света, или повече от един милиард души.
повече
Превод от японски език на български и от български на японски език
Японският език се говори от почти 125 милиона души главно в Япония това означава, че японският език е шестият най-използван език в света. Въпреки това, той не се говори почти никъде другаде извън Япония. Има много теории за произхода на японския език. Някои учени твърдят, че той е сходен с турския и монголския, а близостта на синтаксиса му с корейския език е всепризната.
повече
Превод от иврит език на български и от български на иврит
Иврит е семитски език, говорен днес от около 7 800 000 души, главно в Израел. Най-ранните свидетелства за езика иврит са от 10 век пр.н.е. като Петокнижието и основната част от Стария завет са написани на иврит. В началото на първото хилядолетие иврит престава да бъде говорим език и се използва предимно за религиозни и научни цели. Съвременният иврит се формира в хода на движението Хаскала в средата на 19 век на основата на класическия иврит, който датира от 6 век пр.н.е.
повече
Превод от хинди на български и от български на хинди
Хинди е индоарийски език, говорен от около 480 000 000 души в Индия и други страни. На 26 януари 1965 г. в гл. 343 от Конституцията на Индия хинди с писмеността деванагари е провъзгласен за държавен (официален) език на страната. Езикът хинди принадлежи към индо-иранския клон на индоевропейското езиково семейство. Той е продукт на продължително историческо развитие от древноиндийския период насам.
повече
Общо: 4